Open menu

venkelthbKoning Winter lijkt dit jaar toch echt over te slaan. De lente hangt al in de lucht, en dan krijg ik zin in bijpassende gerechten. Deze salade met venkel en mierikswortel heeft naast een heleboel frisheid ook een lekker pittig randje.

In het recept gebruik ik mierikswortel. Je kunt dit gewoon in een potje kopen bij de supermarkt. Als het je lukt om verse te vinden, is dat natuurlijk nog veel lekkerder, maar proef dan wel eerst even hoe sterk hij is.

De salade wordt lekkerder als je hem een kwartiertje laat staan, dan trekken de smaken goed in.

Bijgerecht voor 2 personen

1 venkelknol
2 el kappertjes
10 zongedroogde tomaatjes
1 tl mierikswortel
1/2 citroen
2 el olijfolie
1/2 tl honing
peper en zout

  • Halveer de venkelknol, snijd het harde hart eruit en gooi dit weg. Schaaf of snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes.
  • Doe de kappertjes bij de venkel. Zijn ze groot uitgevallen, dan kun je ze eerst halveren.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en doe bij de venkel.
  • Klop in een kommetje een dressing van de mierikswortel, het sap van de citroen, de olijfolie en de honing. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de dressing over de salade en meng goed.

Lekker met aardappeltjes uit de oven of pasta.

venkel

 


altMeer met venkel!

 

 

 

 

 

Miranda, gastredacteur tot 2016. Koopt heel graag keukenspulletjes.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama