Op een culinair eetfestijn eerder dit jaar zag ik de kreet “couscous met appelmoes”. Het idee erachter was dat keukens uit verschillende culturen vaak uitstekend samengaan. Al zou je appelmoes ook kunnen associëren met kinderen onbekende smaken laten eten. Wie kreeg vroeger niet een beetje appelmoes op zijn spinazie/witlof/andijvie om toch vooral die groenten maar binnen te krijgen? Of moest eerst zijn bordje leeg eten voordat het bakje appelmoes aan de beurt was?
Mijn man houdt niet van rauwe knoflook en niet van pannenkoeken. Nou kan ik daar prima mee leven, maar als hij niet thuis is, maak ik graag deze pittige, hartige pannenkoekjes. Klein maar fijn!
Zit jij vanavond om zes uur met deze heerlijke, romige Braziliaanse maïspizza voor de televisie, om Nederland voor de tweede poule-wedstrijd (tegen Australië) aan te moedigen?
Sneeuw, grijsheid en feestgedruis. November, december en januari.
Achter de wolken schijnt de zon! Maak na stamppotten, quiches en maaltijdsoepen, tussen kerst en oud en nieuw, of voorbij de langste nacht eens een avondje vrij voor zonnige wraps. Drink er lekker een biertje bij en de winter zal weer overzichtelijk worden!
Natuurlijk genieten we met volle teugen van de herst. Maar zo nu en dan, als de zon schijnt en het in huis lekker warm is, mijmeren we nog even over de zomer en maken we een lekker frisse saladewrap.
Quesadilla is een gemakkelijk en smakelijk Mexicaans gerecht waar je je eigen invulling aan kan geven. Het is lekker als hoofdgerecht maar ook als hapje. De gesmolten kaas dient als 'lijm' voor het geheel, waardoor je quesadilla gemakkelijk uit het vuistje kan eten.
Deze bonenburrito's bereid je in een handomdraai. Ze komen uit het kookboek Koken met Karin zónder pakjes & zakjes 2. Wie wil, kan ook de tortilla's zelf bakken.
Een paar weken terug waren we in Süd Tirol in het noorden van Italië. Een prachtige streek voor wie van lekker eten en de ongerepte natuur houdt. De keuken is een mix van verfijnd en eerlijk, boers eten, met invloeden uit Oostenrijk en Italië. Ik at er deze heerlijke frittelle, hartige pannenkoekjes van sperziebonen, een supergerechtje voor de overvloed aan sperzieboontjes die je nu in de winkel en de moestuin vindt!
Baghrir (بغرير) is een soort dun pannenkoekje. Door de gist en de bakpoeder ontstaan er ‘duizend gaten’ in de pannenkoek. In Marokko wordt baghrir bij het ontbijt, ’s middags bij de thee of bij een feestelijke gelegenheid gegeten. Net als onze pannenkoeken worden ze naar smaak met boter, honing of suiker belegd. Ze zijn ook heel lekker met jam.
Na een drukke werkdag of op een luie zondag heb je wel eens zin in iets makkelijks. Wraps zijn dan ideaal! Klaar in een handomdraai en te maken met wat je voor handen hebt. Dit is een van mijn versies met een prachtige kleurrijke vulling van verschillende groenten en rode kidneybonen.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!