Open menu

zoeteaardappelAardappels uit de oven kennen we nu wel, maar zoete aardappels uit de oven met een romige bechamelsaus... verrassend lekker!



Bijgerecht voor 4-5 personen
500 g zoete aardappels
30 g boter of margarine + voor het invetten
40 g bloem
500 ml volle melk
1 tl geraspte nootmuskaat
1 el gedroogde oregano
1 eigeel

 

  • Verwarm de over op 200⁰ voor. Vet een ovenschaal in.
  • Schil de zoete aardappelen en snij ze in plakken van een centimeter dik. Kook ze vijf minuten in ruim kokend water. Giet ze af.
  • Smelt de boter in een pannetje op halfhoog vuur. Roer de bloem erdoor en laar het mengsel één tot twee minuten zachtjes pruttelen.
  • Schenk al roerende een kwart van de melk erbij. Blijf roeren tot het mengsel kookt en glad en gebonden is.
  • Roer dan scheutje voor scheutje de rest van de melk erdoor en roer het mengsel na elke toevoeging glad.
  • Laat de saus onder af en toe roeren nog één tot twee minuten zachtjes koken. Haal van het vuur af.
  • Roer een beetje saus door het eigeel en voeg daarna het eigeel toe aan de saus.
  • Breng de saus op smaak met de nootmuskaat, oregano en zout en peper.
  • Schik de aardappelen naast elkaar in de ovenschaal. Giet de saus erover.
  • Doe 30 tot 35 minuten in de oven.

 


Meer zoete aardappel

 

 

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama