Open menu

kleefkruid thbKleefkruid is momenteel overal in onze bossen, bermen en weilanden te vinden. Wist je dat je dit plakkerige spul ook kunt verwerken in bijvoorbeeld soepen, puree, dranken en ijs? Kleefkruid heeft een milde smaak en je herkent het makkelijk, want het kleeft echt aan je kleding.

Je zult versteld staan hoeveel sap er uit een bos komt! Maar wees niet te zuinig met plukken. Wat je aan sap over hebt kun je ook puur invriezen om op een later moment toe te voegen aan je smoothie.

Pluk het kruid daar waar er geen tot weinig verkeer is en waar de honden niet hun behoefte hebben gedaan.

Voor 1 liter sap:

5 grote of 7 kleine appels (liefst biologisch)
flinke bos kleefkruid, pas geplukt

Verder nodig: juicer en ijsklontjesbak, plastic zakje óf ijsvormpjes

  • Was de appels en het kleefkruid schoon
  • Doe eerst de appels door de juicer: vang het sap op in een grote maatbeker ( je kunt ook de pulp opvangen en vervolgens in een baksel gebruiken!)
  • Snij het kleefkruid ietwat kleiner en juice het sap eruit. Vermeng goed met het appelsap.

Drink de drank onverdund op, of doe in de ijsvormpjes om in te vriezen en later in een glas water of zelfgemaakte ijsthee op te lossen.

appel kleefgras kleefkruid glas

kleefgras juice kleefgras ijsblokjes

kleefkruid

 

 

Mischa, gastredacteur, eigenaresse van Bymischa. Mischa organiseert gezonde en culinaire kookworkshops en begeleidt als Leefstijlkok mensen die graag een smaakvoller eetpatroon willen.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama