Open menu

Ik vind pompoen het lekkerste wat er is. Je kunt er zulke fantastische gerechten mee maken, het is zonde om ze alleen maar als decoratie in de tuin of bij de voordeur te leggen. Voor dit gerecht heb ik een Hokkaido pompoen gebruikt, dat zijn die bekende, oranje pompoenen.

Spaghetti met geroosterde pompoen en walnootpesto

voor 4 personen

300 gram (volkoren) spaghetti

voor de pompoen:

1 Hokkaido pompoen (kleine kilo)
3 takjes verse rozemarijn (of 2 tl gedroogd, maar vers is het lekkerst)
6 takjes verse tijm (of 1 tl gedroogd)
2 tenen knoflook
versgemalen peper en zout
4 el olijfolie
extra: bakpapier

voor de walnotenpesto:

75 g walnoten
0,5 dl walnotenolie (olijfolie mag ook)
0,5 dl olijfolie extra vergine (naar keuze)
1 teen knoflook
75 g geraspte Parmezaanse kaas
gemalen zeezout
citroensap naar smaak
extra: vijzel of keukenmachine

voor de garnering (optioneel):

geraspte Parmezaanse kaas
fijngehakte peterselie

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de pompoen doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een mesje of een lepel en snijd de pompoenhelften in stukken van ongeveer twee centimeter. Doe de stukken in een ruime kom.
  • Rits de de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak deze klein.
  • Rits ook de blaadjes van de tijm en doe deze bij de pompoen in de kom.
  • Pers er de tenen knoflook boven uit en maal er peper en zout over. Voeg er de olijfolie aan toe en meng alles door elkaar.
  • Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster deze 30 minuten in de oven op 200 graden, of totdat de stukjes zacht genoeg zijn om ze met gemak in te prikken met een vork.
  • Maak ondertussen de walnotenpesto: hak de walnoten fijn en doe ze samen met de olie, knoflook en de geraspte kaas in een vijzel. Vijzel het geheel tot een pesto en voeg er zout en citroensap naar smaak aan toe. Heb je geen vijzel, dan kun je dit ook met een keukenmachine doen.
  • Kook in laatste 10 minuten dat de pompoen in de oven staat, de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Giet de gare spaghetti af en roer er de walnotenpesto door.
  • Schep er nu voorzichtig de geroosterde pompoen doorheen.
  • Garneer eventueel met versgeraspte Parmezaanse kaas, walnoothelften en gehakte peterselie en serveer meteen.

 


Meer pompoen met pasta!

Hedwig, redacteur, ook te vinden op haar eigen site Hedwig's recepten waar ze recepten met voedingswetenswaardigheden combineert.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

bluesky

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama