Open menu

guacamole thbYes, het is terrassenweer en bij een lekker biertje of wijntje in de zon hoort natuurlijk iets te snacken. Chips? Of liever iets zelfgemaakts dat je dan vervolgens alsnog bij chips, tortillachips welteverstaan, kunt serveren. Guacamole bijvoorbeeld. Hoe ging dat ook al weer?

 

De basis
1 avocado
sap van een halve limoen (citroen mag ook)
flink wat zout en peper

En verder optioneel
een rood pepertje, in kleine stukjes
een mespuntje geperste knoflook
1 el fijngesneden koriander
1 el zure room of crème fraîche of dikke Turkse yoghurt
1 kleine tomaat, fijngeneden
ingemaakte jalapenopepertjes of jalapenosaus (hoeveelheden naar smaak en scherpteresistentie)

  • Prak de avocado en vermeng met limoensap, zout en peper.
  • En dat is het dan? In principe wel, ja. Maar dan heb je wel een nogal saaie guacamole. Voeg daarom minstens één van de bovenstaande optionele ingrediënten toe om de guacamole echt op smaak te brengen.

guacamole

 


alt Meer!

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

bluesky

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama