Begin deze week plaatsten we reeds Frederikes recensie van het boek Leafs van Carola de Kanter. Vandaag geven we jullie hieruit een recept voor rijstnoedels, asperges en Japanse dressing. Dit is geheel in lijn met het aspergeseizoen dat nu volop bezig is.
Elke verjaardag is een goede gelegenheid om hapjes te serveren, voor die van Willem-Alexander maken we zeker geen uitzondering. Daarom maken we vandaag op Koningsdag een borrelhapje dat in Brazilië erg populair is op feestjes: kaasbitterballen ofwel "bolinhas de queijo" in het Portugees. Ze zijn heel eenvoudig te maken en je hebt naast kaas nog maar een paar andere ingrediënten nodig. Waar wachten we nog op?
Broccoli is een groente die in Nederland veel wordt gegeten. Het is een makkelijke groente. Je kan hem koken, stomen, roerbakken en bijvoorbeeld ook heel goed verwerken in een hartige taart. Broccoli kan alleen ook saai worden als je hem vanuit gemak elke keer gekookt op tafel zet. Bij vrienden thuis kregen wij een keer broccoli met geitenkaas uit de oven. Dit was zo ontzettend lekker dat wij broccoli nooit meer anders eten. Dit gerecht staat erg vaak op tafel want het is een perfect bijgerecht. Bij van alles, zo makkelijk.
Afgelopen week plaatsten we Emma's recensie van het veganistische kookboek Oh She Glows Elke Dag van Angela Liddon en een recept uit dit boek voor chilinacho's met (uiteraard plantaardige) kaassaus. Speciaal voor Zoete Zondag kozen we nog een zoet recept uit dit boek, namelijk de limoentaartsmoothie met groene thee.
Wij zijn bijna op het einde van de maand april, maar toch is het nog geen zomer. Soms heb je bij wijze van spreken 4 seizoenen op een dag. Dat laten we ook zien in de gerechten die deze week op tafel komen. Zo maken we onder andere een zonnige maar ook stevige Finse maaltijdsoep, verse asperges maar ook een lichte bulghursalade met yoghurtsaus.
Gisteren plaatsten we Emma's recensie van het veganistische kookboek Oh She Glows Elke Dag van Angela Liddon. Vandaag mogen we het recept voor chilinacho's met (uiteraard plantaardige) kaassaus plaatsen! Zondag volgt nog een recept uit dit boek, dan tref je op onze site de limoentaartsmoothie met groene thee aan.
Een slechte grap, die je vast en zeker al vaak genoeg hebt gehoord, is dat 'vegetariër' een oud Indiaans woord is voor 'slechte jager'. Onlangs vond de VVD het een goed idee om woorden als 'worst' en 'schnitzel' voor vegetarische producten te verbieden, omdat dit tot verwarring zou leiden. Geheel consequent maken wij daarom vandaag vegan schnitzeltjes van knolselderij met een vegan jagersaus. Leuk als statement voor als je notoire vleeseters op bezoek krijgt, maar ook gewoon ontzettend lekker.
Op het programma staat een zevendaagse culinaire rondreis kriskras door Azië. We komen alle klassiekers onderweg tegen: Indische gado gado, Indiase curry, Japanse sushi en pad thai. Ook eten we het minder bekende Vietnamese broodje banh mi en maken we kennis met de Filipijnse keuken.
Deze week publiceren we elke dag een gang uit het bijzondere, uitgebreide Paasmenu van Hedwig. Stuk voor stuk bijzondere gerechten die het lentegevoel oproepen. Je kunt tijdens Pasen het complete menu serveren of deze week, of op een willekeurig ander 'lentemoment', jezelf en anderen verwennen. Vandaag de vierde en laatste gang: panna cotta van mango met koffiesiroop en walnotencrunch.
Deze week publiceren we elke dag een gang uit het bijzondere, uitgebreide Paasmenu van Hedwig. Stuk voor stuk bijzondere gerechten die het lentegevoel oproepen. Je kunt tijdens Pasen het complete menu serveren of deze week, of op een willekeurig ander 'lentemoment', jezelf en anderen verwennen. Vandaag de derde gang: tulband van saffraanrisotto, saus van bospeen, doperwten en groene aspergelinten.