Open menu

msabbaha thbOok deze week hebben we voor jullie ons archief - èn daarbuiten- afgespeurd naar de lekkerste recepten om je eetweek te vullen. We beginnen makkelijk, want wie wil er na een doordeweekse werkdag urenlang in de keuken staan?  In het weekend pakken we wat meer uit met friet en zelfgemaakte bloemkoolwings. We gebruiken de restanten van de bloemkool als basis voor de soep op zondag. Fijn voor je budget én je hoeft niets weg te gooien.

Maandag

We beginnen de week meteen goed met een tortilla wrap-pizza. Lekker en snel klaar! Voor extra vitamientjes eet je bijvoorbeeld deze venkelsalade met hazelnoten erbij.

Dinsdag

Iedere week komt er wel een curry in mijn weekmenu voorbij. De mogelijkheden zijn eindeloos en de smaken van de Aziatische keuken vervelen nooit. Bovendien maak je gemakkelijk grotere hoeveelheden, zodat je een deel in kunt vriezen. Ideaal voor drukke dagen. In deze curry van Karin Luiten zit ananas, dat een lekker zomerse touch aan het gerecht geeft.

Kokoscurry kipkerrie zonder kip Karin Luiten

Woensdag

Een wat ouder recept, maar nog altijd een topper, dit broodje pulled jackfruit van Sophie. Erbij een zalige coleslaw. Eet je plantaardig? Dan hoeven we niet te vertellen dat je de yoghurt prima kunt vervangen door een plantaardige variant.

pulled jackfruit

Donderdag

Spitskoolstamppot met tempehblokjes en pindasaus. Dit is een enorm lekker en budgetvriendelijk recept. Spitskool en tempeh zijn over het algemeen heel betaalbaar en met wat ingrediënten die je wellicht al in je keukenkastje hebt staan, tover je deze stamppot vlot in elkaar.

spitskoolstamppot

Vrijdag

We zijn aan het einde van de werkweek dus gaan we voor een smakelijk en makkelijk Midden-Oosters stoofje met baldorijst. Zoals het recept al aangeeft: maak een rondje door je koelkast en voeg ‘overgebleven’ groente toe aan deze smakelijke stoof.

StoofjeBaldorijstMiranda

Zaterdag

Weekend! We vieren de zaterdag met kant-en-klare friet uit de airfryer. Erbij maken we deze zalige bloemkoolwings. Bewaar de stronk en de bladeren van de bloemkool, deze gebruiken we voor de soep van zondag.

Erbij pakken we een lekkere dot mayonaise. Kies er eentje uit onze Grote Vegatopia Vegan mayonaisetest, of maak zelf mayonaise aan de hand van dit recept van Freya. Gebruik de kikkererwten die je daarvan overhoudt voor de msabbaha voor zondag.

fabanaise

Zondag

Soep kan altijd en zeker op zondag: negen van de tien zondagen staat hier een pan soep op het fornuis (nou ja, inductiekookplaat) te pruttelen. Comfortfood in een grote kom waarmee je opgekruld op de bank je favoriete serie kijkt. Maar gewoon aan de eettafel kan natuurlijk ook. In dit heerlijke recept voor bloemkoolstronksoep met pastinaak van Meta gebruiken we de bladeren en stronk van bloemkool, die over zijn gebleven van de bloemkoolwings van zaterdag.

Serveer de soep met stokbrood met zelfgemaakte msabbaha, een lekkere hummusdip.

msabbaha

Helen, gastredacteur. In het dagelijks leven ook bezig met eten en fotografeert daarnaast sinds kort graag.

the Kitchenary

horecarama