Deze week eten we lekker afwisselend Aziatisch, of meer specifiek Chinees-Indisch. We starten de week met een snelle noedelhap met tempeh en groente. Op dinsdag eten we de eerste boerenkool van het jaar in een gulai, een Indonesische curry. Woensdag komt aeropuerto op het bord, een bekend Chinees-Peruaans wokgerecht. Meer klassiek is de nasi goreng tempeh met seroendeng en atjar op de donderdag. De werkweek sluiten we af met een lekkere retro Indische macaronischotel. Zaterdagavond maken we lekker kruidige mie met broccoli en hoisintofu. Na de zondagse wandeling verwarmen we ons met een indobowl.
Maandag
We beginnen de week graag lekker makkelijk. Deze snelle Aziatische noedels met tempeh en groente is geïnspireerd op de snelle noedelhap-to-go. Met een beetje oefening heb je deze wok in 15-20 minuten op tafel.
Dinsdag
De eerste boerenkool is weer in de winkel en daar kun je meer mee dan alleen stamppot maken. Michelle bedacht deze Indonesisch geïnspireerde boerenkool-gulai. Lekker met rijst en je zou ook tempeh of tofu kunnen toevoegen.
Woensdag
Chinees eten vind je tegenwoordig over ter wereld. Aeropuerto is een bekende Chinees-Peruaanse wok met rijst, noedels en groente.
Donderdag
De naam nasi goreng betekent gewoon 'gebakken rijst'. Vandaag eten we nasi goreng tempeh met seroendeng en atjar als bijgerechtjes.
Vrijdag
Na een drukke werkweek hebben we zin in een verwarmende ovenschotel. Deze Indische macaronischotel is een gerecht dat Jol in de jaren 1970 regelmatig bij Indische vrienden at. Gelukkig heeft ze het recept weer kunnen reconstrueren.
Zaterdag
Van Meta is dit recept voor mie met broccoli en hoisintofu. Hoisin is een Chinese zoet-hartige saus, ideaal om tofu te marineren. Een lekker kruidig weekendgerecht.
Zondag
Na een zondagse wandeling is deze verwarmende indobowl een welkome maaltijd. Dit gerecht is een Indonesisch geïnspireerde variant op de populaire Poké bowl.