Open menu

Kapucijnercurry kleinTijd voor een nieuw weekmenu. Maandag beginnen we heel simpel met spaghetti met ballen. Dinsdag gaan we zo verder met zoete aardappels met bechamelsaus en daarbij gemengde paddenstoelen. Daarna maken we gebakken raapsteeltjesstamppot en verse doperwtjes. Op donderdag eten we een kruidige kapucijnercurry. Vrijdag frietdag en ook pasteitjes met bloemkool en blauwe kaas. Zaterdag wanen we ons in Spanje met gazpacho en vegetarische paella. Afsluiten doen we op zondag met puur plantaardige pannenkoeken met appel en rozijnen volgens een recept van Joke Boon.

Maandag

Deze maandagavond houden we het simpel. We maken spaghetti met ballen, met een simpele tomatensaus met prei en vegaballen van een merk naar keuze. Geef er een salade op basis van wat je in de koelkast of groentemand vindt.

Dinsdag

We gaan verder met simpele doch lekkere kost. We eten zoete aardappel met bechamelsaus. Daarbij geven we met knoflook gebakken kastanjechampignons en oesterzwammen. En eventueel een groene salade.

Woensdag

Raapsteeltjes zijn een echte lentegroente. Het is ieder jaar weer een blij momentje wanneer ze weer bij de groenteboer liggen. Daarom vandaag gebakken raapsteeltjesstamppot en verse doperwtjes.

raapstelenstamp

Donderdag

Met Nederlandse ingrediënten hoef je niet per se enkel traditionele Hollandse kost te maken. Onze basisingrediënten zijn kapucijners, bleekselderij en wortels, maar dit keer maken we er een kruidige kapucijnercurry met kokosmelk mee, geïnspireerd op de Indiase keuken. Het is een gemakkelijk te bereiden gerecht dat past bij veel gelegenheden. Serveer met basmatirijst.

Kapucijnercurry

Vrijdag

Dit pasteitje met bloemkool en blauwe kaas is lekker op elk moment. Geef er verse friet bij. Maak verder nog een frisse salade van bladsla, radijsjes, komkommer, zilveruitjes en een mosterddressing.

Zaterdag

Vanavond vertoeven we in Spaanse sferen, evenwel in onze eigen achtertuin. We beginnen met een snel recept voor gazpacho, de typisch Spaanse koude soep. Als hoofdgerecht maken we een groentepaella met paprika, tomaat  en groene asperges. Het recept spreekt ook van tomberries, microtomaten. Dze hype is intussen voorbij. Gebruik gewoon gehalveerde snoeptomaatjes.

Zondag

Eerder deze week bracht Trouw een recept van Joke Boon voor vegan appel-rozijnenpannenkoeken. Erg lekker maar toch niet heel veel werk en dus helemaal geschikt als een bijzonder ontbijt voor zondagmorgen.

vegetarische paella

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

bluesky

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama