Het receptenarchief van Vegatopia is opgebouwd door vrijwillige redacteurs door de jaren heen. Deze week geven we jullie daarom een aantal leuke recepten van de voormalige redactrice Piek. We maken een zoete-pittige pompoensoep met gember, bataat en koriander, een vegetarische huzarensalade en een traditionele kruidkoek. Van de kersverse redactrice Mari maken we dan weer roti op z'n bakras. Daarnaast maken we nog parmentier van zoete aardappel en maanzaad met zwarte linzen, aardappels in de schil met gestoomde broccoli en een salade van bruine bonen. Voor elk wat wils dus.
Maandag
Vanmiddag hadden we reeds een vergadering in een restaurant, daarom eten we vanavond iets lichter. We maken zoet-pittige pompoensoep met gember, bataat en koriander volgens een recept van Piek. Hierbij geven we vers brood bij met geitenkaas en versgemalen peper-en-knoflook.
Dinsdag
Vandaag maken we gewoon aardappels in de schil, gestoomde broccoli en een vegaburger. Simpel, maar dat mag ook wel eens.
Woensdag
We bakken de overgebleven aardappels van gisteren op. Hierbij geven we gestoofde wortels en een salade van bruine bonen, fijngehakte ui, olie, azijn, peper en zout.
Donderdag
We gaan naar een Belgische supermarkt, of toch in ieder geval naar hun website. Op de website van de Colruyt vinden we deze puur plantaardige parmentier van zoete aardappel en maanzaad met zwarte linzen.
Vrijdag
Eindelijk weekend! We zetten het in met roti, op z’n bakras, een lekker gerecht gebaseerd op de Surinaamse vakantieherinneringen van nieuwbakken redactrice Mari.
Zaterdag
Zo'n 12 jaar geleden maakte Piek dit recept voor huzarensalade. Die vinden we nog steeds lekker en ideaal voor een zaterdagse lunch. Er mag stokbrood bij.
Zondag
Meestal kopen we kruidkoek in de supermarkt, maar vandaag bakken we hem zelf, weer volgens een recept van Piek. Lekker voor bij het ontbijt of 's namiddags bij een kop koffie.