Vind jij het ook moeilijk om elke week te bedenken wat je nu weer gaat eten? Hoe combineer je nu die koolrabi of die andere gekke groente en hoe eet je ook nog een beetje gebalanceerd? Wij hebben daar iets op verzonnen: het Vegatopia-weekmenu. Elke week lekkere en gevarieerde recepten voor maandag tot en met zondag!
Maandag
We starten de week met deze spaghetti met aubergine en courgette. Hij staat lekker snel op tafel.
Dinsdag
Vandaag een zomers stamppotje, namelijk een waterkersstamppot. We eten er een vegetarisch worstje bij en een snelle witlofsalade van wat gesneden witlof met een dressing van yoghurt, mosterd, olijfolie en peper en zout. Waterkers vind je in grotere supermarkten en in de biologische winkel, in het slavak.
Woensdag
Vandaag wordt het lekker weer. Een goed idee om iets van de veggie barbecue te eten dus. We kiezen een recept van Green Kitchen Travels: spiesjes met tempeh en papaja (die laatste ligt tegenwoordig ook in grotere supermarkten, kijk anders bij de toko). Lekker met gegrilde mais, en laat dat eeuwige stokbrood achterwege: eet er een kommetje rijst met zoete ketjap bij. Lekker frisse tip: geef er extra limoenpartjes bij.
foto: kookboek Green Kitchen travels, zie link
Donderdag
Vandaag wordt het weer warm! Een maaltijdsalade gaat er dan wel in. En dus eten we een lekkere maaltijdsalade met verse capucijners en tuinbonen en aardappel. Verse capucijners zijn nu in het seizoen. Het is de moeite waard er in de biowinkel of op de markt even naar te zoeken.
Vrijdag
Zo aan het einde van de week liggen er vast nog restjesgroenten in de koelkast. Daarom maken we een nasi goreng met een spiegel-eitje en wat atjar als bijgerecht. Ook lekker voor als het nog warm weer is.
foto: Yukari Abe
Zaterdag
Vandaag een zomerse slasoep met munt en citroen. We eten er Engelse kazen bij: cheddar en stilton, land- of stokbrood en kerstomaatjes met balsamico-azijn en olijfolie. Wist je dat Engelse kazen vaak vegetarisch gestremd zijn?
Zondag
Deze Maleisische groentencurry van Rose Elliot met witte rijst is niet moeilijk om te maken en binnen 30 minuten klaar, maar er gaan best wat ingrediënten in. Ideaal voor de zondag dus. Wij vinden het lekker om er ook nog wat gebakken tofu in te doen.
foto kookboek Rose Elliot, zie link