Je kunt deze lekkere chocolademousse voor vier personen vrij snel maken, maar voorzichtig te werk gaan is wel geboden.
Voor 4 personen
120 g chocolade
4 tl boter
250 ml slagroom
8 el hazelnoten, fijngehakt
3 el cognac
Smelt au bain marie de chocolade en boter. Haal de pan van het vuur en roer de cognac er door. Zet de pan 5 minuten in een bak met koud water. Klop intussen de slagroom lobbig. Haal de pan met het chocolademengsel uit de bak met koud water. Klop 2 eetlepels slagroom voorzichtig door het chocolademengsel. Klop er dan nog 2 eetlepels door. Als dat gemengd is, de rest van de slagroom en de noten voorzichtig door de chocolade kloppen. Dit moet voorzichtig gebeuren omdat anders alle lucht uit de slagroom verdwijnt.
Doe nu het mengsel in vier kleine soufleeschaaltjes. Laat 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Recept: Tertia Wiedenhof