Open menu

Een friszoet toetje uit Sri-Lanka. Palmsuiker en ghee (geklaarde boter) vind je in Aziatische toko's.

Voor vier personen:
250 g palmsuiker
250 ml water
5 eieren
200 ml kokosmelk
snuf kardemonpoeder
3 el ghee
25 g pinda's
25 g rozijnen

Verkruimel de palmsuiker boven een pan met water. Verhit op een laag vuur tot de palmsuiker is opgelost. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Klop de eieren los met de kokosmelk, het kardemonpoeder en de palmsuikersiroop. Klop twee minuten door zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Smelt de ghee en vet daarmee een vuurvaste schaal of puddingvorm in. Hang deze in een pan met kokend water en stoom circa 30 minuten. Haal van het vuur, laat afkoelen en zet een tijd in de koelkast.

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Nieuw in de Restaurantgids

Den Haag - Moose
donderdag, 07 november 2024

modern Europees - €€

Den Haag - Veggies On Fire
vrijdag, 25 oktober 2024

 puur plantaardig en ambachtelijk - €€

Brussel - Brut
vrijdag, 18 oktober 2024

 biologisch en gastronomisch - €€€

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama