Open menu

Carpaccio is een term die volgens de culi-politie gereserveerd is voor flinterdun gesneden ossenhaas of tonijn. Maar daar trekken we ons eens lekker niks van aan, want deze carpaccio smaakt ons veel beter.

Voor vier personen:
100 g rietsuiker
1 tl chilipoeder
sap van 1 limoen
1 klein stuk gember in dunne plakken
2 mango's in dunne plakjes
muntblaadjes
crème fraîche

Doe suiker, chilipoeder, limoensap en gemberplakjes met 200 ml water in een steelpan en breng aan de kook. Laat zachtjes doorkoken tot de saus een licht siroopachtige consistentie heeft gekregen. Schil ondertussen de mango's, snij ze in dunne plakjes en leg die op een groot bord. Laat de siroop afkoelen en giet die vervolgens over de mangoplakjes. Strooi er de muntblaadjes over. Serveer met 4 kommetjes met een dot crème fraîche.

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Nieuw in de Restaurantgids

Den Haag - Moose
donderdag, 07 november 2024

modern Europees - €€

Den Haag - Veggies On Fire
vrijdag, 25 oktober 2024

 puur plantaardig en ambachtelijk - €€

Brussel - Brut
vrijdag, 18 oktober 2024

 biologisch en gastronomisch - €€€

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama