Open menu

Ziet er grappig uit: een dessert in een eetbaar schaaltje.

voor 2 personen:
2 rijpe nectarines
2 rijpe passievruchten
2 plakjes bladerdeeg

Gebruik per persoon een rond ovenschaaltje van ongeveer 10 cm doorsnee en 5 cm hoog.

Schil de nectarines en verwijder de harde kern. Snij in stukken. Lepel het vruchtvlees van de passievruchten en meng met de nectarines. Schep het fruit in de ovenschaaltjes en vouw de inmiddels zachter geworden plakjes bladerdeeg om het fruit heen. Plaats in de oven op ongeveer 220 graden en kijk na een kwartier of het bladerdeeg al mooi bruin geworden is. Keer de schaaltjes met behulp van een bordje om, zodat je twee kommetjes met fruit hebt.

Recept: Annemieke

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Nieuw in de Restaurantgids

Den Haag - Moose
donderdag, 07 november 2024

modern Europees - €€

Den Haag - Veggies On Fire
vrijdag, 25 oktober 2024

 puur plantaardig en ambachtelijk - €€

Brussel - Brut
vrijdag, 18 oktober 2024

 biologisch en gastronomisch - €€€

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama