Open menu

kristof_bakt_thbIn grootmoeders tijd waren exotische ingrediënten, zoals kokos en marsepein, nog echt exotisch en dus duur. Die gebruikte je alleen voor bijzondere gelegenheden. Kokosmakronen zijn daarom typische koekjes voor de Kerst of voor een winterse adventszondag. En met deze stap-voor-stap handleiding met foto's maak je meteen een aardig voorraadje.

 

Bereidingstijd: 40 minuten
Baktijd: 25 minuten per bakplaat

Ingrediënten

(Voor een goed gevulde koektrommel)

1 eiwit
1 snufje zout
50 gr suiker
30 ml citroensap
2 tl citroenschil (vers of van Dr. Oe.)
100 gr marsepein
100 gr geraspte kokos
100 gr donkere couverture

verder:
bakpapier of boterolie voor de bakplaat

a_makron

Verwarm de oven voor op 160° C. Leg bakpapier op de bakplaat, of smeer de plaat in met boterolie.

Sla het eiwit goed stijf. Voeg onder het stijfslaan achtereenvolgens zout, suiker, citroensap en -schil toe.

c_kaneelsterretjes

Snij het marsepein in zeer kleine stukjes en meng dit met de geraspte kokos. Het beste, meest gelijkmatige resultaat krijg je als je de stukjes marsepein en de kokos in de blender mengt.

Roer dit mengsel voorzichtig door het eischuim.

b_makron

Vorm met twee theelepels knoedels (balletjes) van het deeg. Leg ze, met voldoende tussenruimte, op de bakplaat.

c_makron

Of, als je een spuitzak of iets dergelijks hebt, kun je voor een nog mooier resultaat daarmee de makronen op de bakplaat spuiten.

d_makron

Bak de makronen in 25 minuten goudbruin in de oven. Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen.

e_makron

Hak de couverture en verwarm deze au bain-marie - of laat ze op heel lage stand in de magnetron smelten. Dip de makronen in de warme couverture, even afdruppelen en laat ze vervolgens op bakpapier, met een gladde ondergrond, drogen.

f_makron

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Nieuw in de Restaurantgids

Den Haag - Moose
donderdag, 07 november 2024

modern Europees - €€

Den Haag - Veggies On Fire
vrijdag, 25 oktober 2024

 puur plantaardig en ambachtelijk - €€

Brussel - Brut
vrijdag, 18 oktober 2024

 biologisch en gastronomisch - €€€

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama