Open menu

Kaneelsterretjes zijn traditionele Duitse koekjes, die vooral tijdens de Advent en met Kerst worden gebakken en gegeten. Als je op Pakjesavond eens iets anders wilt dan speculaas en pepernoten, dan scoor je hiermee beslist hoge ogen. En met deze stap-voor-stap handleiding met foto's kunnen ze niet mislukken.

Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Baktijd: 25 minuten per bakplaat
Genoeg voor ca. 70 stukken (afhankelijk van de grootte van het uitsteekvormpje)

Ingrediënten

3 eiwitten
200 g.  poedersuiker
1 pakje vanillesuiker
400 g. gemalen amandelen
2 tl. kaneel

Extra

Sterrenvormig uitsteekvormpje

a_kaneelsterretjes

Sla de eiwitten met een keukenmachine of garde tot schuim. Voeg ondertussen poeder- en vanillesuiker toe.

b_kaneelsterretjes

Er ontstaat een vast wit schuim.

c_kaneelsterretjes

Schep ongeveer 1 kop van het schuim uit de kom en plaats het in de koelkast.

d_kaneelsterretjes

Meng 300(!) g. amandelen en het kaneel voorzichtig onder het schuim.

e_kaneelsterretjes

Laat het deeg afgedekt ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast. 

Verwarm de oven voor op 150° C (hete-lucht: 130° C). Leg bakpapier op de bakplaat.

f_kaneelsterretjes

Strooi de rest van de amandelen op de ondergrond. Als je het deeg niet in één keer kunt of wilt uitrollen, zorg er dan voor dat je ook voor het laatste deel nog genoeg hebt. Rol op deze laag amandelen het deeg ca. 5-7 mm dik uit. Dit gaat het makkelijkst onder een stuk huishoudfolie.

h_kaneelsterretjes

Als je het deeg heel gelijkmatig wil uitrollen, kun je houten stokjes gebruiken. Deze zijn in speciaalzaken verkrijgbaar – of je koopt ze gewoon in de bouwmarkt bij jouw in de buurt.

g_kaneelsterretjes

Steek met een sterrenvormig uitsteekvormpje de sterretjes uit en plaats ze op de bakplaat. Bestrijk de sterretjes met het eischuim uit de koelkast.

i_kaneelsterretjes

De laag moet ongeveer 3 mm. dik zijn. Denk eraan: het kopje met schuim moet voldoende zijn voor alle sterretjes.

k_kaneelsterretjes

Bak de kaneelsterretjes 25 minuten in de oven.

Laat ze daarna op een rooster afkoelen.

m_kaneelsterretjes

De afgekoelde sterretjes kunnen het best worden bewaard in een goed sluitende trommel.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Nieuw in de Restaurantgids

Den Haag - Moose
donderdag, 07 november 2024

modern Europees - €€

Den Haag - Veggies On Fire
vrijdag, 25 oktober 2024

 puur plantaardig en ambachtelijk - €€

Brussel - Brut
vrijdag, 18 oktober 2024

 biologisch en gastronomisch - €€€

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama