Open menu

...kopt de Telegraaf vandaag, naar aanleiding van een onderzoek van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde.

Het programma toont dat zowel bij verse pizza's als bij kant-en-klaarmaaltijden de kaas vaak vervangen wordt door nepkaas. Bij de ingrediënten staat dan plantaardige olie, zetmeel en zouten. Dit is goedkoper voor de fabrikant en zou prettige 'smelteigenschappen hebben

Geschat wordt dat 25 tot 40 procent van de kaas die in kant-en-klaar-maaltijden, snacks, pizza's en pasta's wordt gebruikt, nepkaas is. De Consumentenbond staat op onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit.

De aflevering van Keuringsdienst van Waarde met dit onderwerp wordt a.s. donderdag 28 augustus om 21.55 uur uitgezonden op Nederland 3.

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

bluesky

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama