Open menu

alt"Wanneer komen ze nou", werd ons regelmatig ongeduldig gevraagd. Blijkbaar kijken veel mensen eind november al uit naar het moment dat onze nieuwe kerstmenu's online komen. Wij zijn echter onverbiddelijk: eerst Sinterklaas en dan pas Kerst. En nu is het dan zo ver. Met gepaste trots presenteren we maar liefst vijf mooie nieuwe kerstmenu's.

In juli viel het woord al: Kerst. Wat gaan we dit jaar doen? Annemieke weigerde pertinent zich daar op dat moment mee bezig te houden. Eerst moesten we maar eens wat zon krijgen! Die zon kwam, in oktober, en toen waren we op de redactie al volop bezig met ideeën en gerechten voor de Feestdagenspecial.

Annemieke combineerde haar verlangen naar zon met haar liefde voor Italië en de vakantie-ervaringen op Sicilie. Zo werd haar Siciliaanse menu geboren.

Jannika sprong in op de I Love Holland-trend en nam dat heel letterlijk: in haar 100% NL-kerstmenu vind je alleen maar ingrediënten van Nederlandse bodem, er komt zelfs geen snufje peper aan te pas.

En dan het menu van onze gastredacteur Meta. Ditmaal geen bento-box van haar, maar een kinderkerstmenu. Niks geen vreemd spul waar kleine mondjes niets van durven eten: mooi, kleurrijk en vooral erg lekker - ook geschikt voor 'grote kinderen'.

Tijdens de kerstdagen houdt Tertia het het liefst rustig. Geen uitgebreid menu met een hoeveelheid gangen die je op minstens 2 handen moet tellen, maar een relaxed menu voor twee. Samen koken, samen eten, samen genieten.

Via Twitter kregen we een wel heel mooi menu aangeboden door Jaga: koken op een hoog niveau en volledig plantaardig. Met zijn zes herinneringen komen ook veganisten dit jaar weer aan hun trekken bij Vegatopia.

Naast de kerstmenu's geven we weer veel weg met onze winacties: kookboeken, goedgevulde foodie-manden en zelfs een kookworkshop. Zoveel moois, dat er op de redactie nog even sprake was om tijdelijk voltallig op te stappen zodat we ook zelf eens konden meedoen aan onze eigen winacties!

Mocht je toch nog op zoek zijn naar dat ene gerecht om je kerstmenu compleet te maken: duik eens in ons uitgebreide Kerstarchief.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

bluesky

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama