Open menu

Dat wij als veggies het enige tafeltje in het restaurantje kregen waar zo'n eng koeienhuidje op lag, was een lekkere binnenkomer. Als het niet het enige tweepersoons tafeltje was, had ik om een andere plek gevraagd, maar er restte niks anders dan er servetjes over te leggen. Of deden we dat toch niet en maakte we er enkel een grapje over?

Met de ober viel in elk geval weinig te lachen; afwezig noteerde hij onze bestelling en staarde ondertussen wat naar buiten. Gelukkig bracht hij een lekker fruitig biertje: Mongozo (waarover later in de week meer). Het biertje schenk je uit in een halve kokosnoot. Tijdens het drinken zie je dus je tafelgenoot even niet meer.

Djebena is een Eritrees restaurantje waar je met je handen samen van een bord een pannenkoek eet, gemaakt van maismeel, tarwe, gist en water. Je krijgt er standaard twee kleine porties van verschillende vullingen en een lepel salade bij. Je kiest er dan nog een vulling bij. Er is keuze uit zeven verschillende veggie vullingen. Wij namen iets heets met pompoen en eentje met spinazie en peterselie.

Het geheel wordt warm opdiend, maar niet heet, dus treuzelen is er niet bij.

Voor 2 personen een biertje en hoofdgerecht: 30 euro.

Bekijk hier de contactgegevens, openingstijden en geef zelf je mening over dit restaurant.

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

bluesky

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama