We geven het meteen toe, toen we dit recept zagen, wilden we het meteen maken. Omdat we er van overtuigd waren dat het recept niet klopte. Zeg nou zelf, twee eiwitten en een klein doosje aardbeien, daar kun je toch geen twaalf man van voeden? Wel dus.
Een Nieuw-Zeelands kookboek, daar werden we nieuwsgierig van. Wat eten ze daar? Kiwi's, verder kwamen we niet. Annabel Langbein vertelde ons meer in De Free Range Cook!
We kregen van Raya Lichansky een lekker recept voor Chinese aubergines. Ze gaf in Amsterdam een kookworkshop en ook deze aubergines stonden op het programma.
Dit keer spotten we een kookboekje uit 1981
Volgende week zondag is het Vaderdag. Is je vader het type dat op zondag de tofu snijdt? Of juist iemand die zich met plezier twee dagen in de keuken opsluit om een tiengangendiner te bereiden? Of zo eentje die iedere zomeravond met zijn Weber de hele buurt uitrookt? Hier vind je een geschikt cadeau voor elke vader!
We zaten ooit in een heel groot vegetarisch dim-sumrestaurant in Hong Kong. En daar stonden ze op de kaart: vegetarisch oesters. Wat waren we daar benieuwd naar! En wat viel dat tegen: het bleken 'gewoon' gepaneerde champignonnetjes. Nee, dan de vegetarische oesters die ik laatst in Nederland proefde.
Een tijdje terug bespraken we Home Made Zomer, het nieuwe boek van Yvette van Boven. En we kregen meteen zin in haar aardappeltjes met Sauce Gribiche.
Muffins kun je op allerlei manieren pimpen. Aan de buitenkant, waar je er met een mierzoete decoratie de prachtigste cupcakes van maakt, maar ook aan de binnenkant. Zo stopt een vriendin marshmallows of een praline in het beslag van elk vormpje. Vooral op partijtjes een gegarandeerde hit. Persoonlijk experimenteer ik graag met hartige varianten, zoals deze Italiaanse muffins. Afgekoeld het lekkerst, bijvoorbeeld in combinatie met een stevige groene salade of als blikvanger op een borrelbuffet.
Genoeg van voedselschandalen, patatverboden, ongastvrije restaurants en sojadrollen? Ga dan voor veggie pubs, raak in de ban van miso en krijg eindelijk die fles ketchup helemaal leeg. Mei 2012 in vogelvlucht.
Asperges. Ik kan er over dromen, zo lekker vind ik ze. Zal wel komen doordat ze het grootste deel van het jaar niet te krijgen zijn. Als je er niet van houdt, kan ik me voorstellen dat je niet goed wordt van dat asperge-gewouwel vanaf eind april tot half juni. Eén troost: het houdt vanzelf weer op. En in dit recept vormen de asperges een salade, dat is weer eens wat anders.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!