Bedankt voor alle reacties! Hierbij het originele recept, echt een aanrader:
Komkommergerecht met tahoe
Ingrediënten voor drie personen
- 150 g uien (1 flinke)
- 2 tenen knoflook
- olie
- 50 g hazelnoten
- 150 g tahoe
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/3 theelepel komijn
- 300 g komkommer
- 200 g tomaten
- 8 verse rozemarijnnaalden en 2 lavasblaadjes, fijngehakt
- 1 groentebouillontablet
- 2 eetlepels zure room
- 1 eetlepel verse fijngehakte kruiden (peterselie, bonenkruid, tijm)
- cayennepeper
Snipper de uien grof, hak het knoflook fijn en fruit beide goudbruin in de olie. Hak de hazelnoten en de tahoe niet te grof en laat ze onder omscheppen 5 minuten met de ui meebakken, tot de tahoe stevig is. Laat de specerijen even meebakken. Schep het mengsel uit de pan. Snijd de komkommer, liefst ongeschild, in blokjes en bak ze rondom aan in de olie. Snijd de tomaten in blokjes, meng ze met de kruiden en het bouillontablet door de komkommer en laat de groenten ongeveer 8 minuten smoren.
Schep het tahoemengsel, de zure room en de kruiden door het groentemengsel in de pan en breng op smaak met cayennepeper.
Serveer met rijst.
De zure room kan dus vervangen worden door yofu of door sojaroom met maizena en wat citroensap. En deze gaan beide niet schiften bij verhitting? (Of doen alleen melkproducten dat?)
Groetjes, Toetje